Szkolenie dla KGW – Jak bezpiecznie wytwarzać żywność

W imieniu Antoniego Konopki – Członka Zarządu Województwa Opolskiego, zapraszamy przedstawicielki i przedstawicieli Kół Gospodyń Wiejskich z województwa opolskiego na kolejne szkolenie, tym razem związane z produkcją żywności.

Na spotkaniu będą omawiane między innymi:
– wymagania prawa żywnościowego dla podmiotów na etapie produkcji pierwotnej produktów pochodzenia roślinnego,
– zasady rejestracji działalności oraz ogólne wymagania weterynaryjne dla podmiotów rejestrowanych RHD i MLO,
– wybrane aspekty znakowania żywności.

Szkolenie odbędzie się w dniu 28 maja 2021 r. w godz. 16:00-18:00 na platformie ZOOM.

Zapraszamy i czekamy na Państwa zgłoszenia do 26.05: dziedzictwokulinarne@opolskie.pl
W odpowiedzi zwrotnej uzyskacie Państwo link do spotkania.

Bardzo prosimy o udostępnianie i przekazywanie tej informacji Kołom Gospodyń Wiejskich. Nie do wszystkich mamy adresy mailowe, a chcielibyśmy dotrzeć do wszystkich Kół z naszego województwa .