W sobotę i w niedzielę na Zamku Książęcym w Niemodlinie trwały kulinarne potyczki z karpiem niemodlińskim i serem kozim z Chudoby w roli głównej. Pierwszego dnia do konkursu przystąpiło sześć drużyn młodych adeptów sztuki kulinarnej, natomiast w niedzielę o zwycięstwo rywalizowali profesjonaliści.
Zarówno młodsi, jak i starsi doświadczeniem uczestnicy wydarzenia, zaskoczyli jurorów kunsztem przygotowanych potraw.
ZWYCIĘZCY KONKURSU DLA UCZNIÓW SZKÓŁ GASTRONOMICZNYCH:
I miejsce
Drużyna z Zespołu Szkół Ekonomicznych (Technikum nr 2) z Wodzisława Śląskiego, w składzie Anna Elsner i Sylwia Smyczek.
Zespół zwyciężył po raz drugi z rzędu!
II miejsce
Drużyna z Zespołu Szkół Gastronomicznych (Technikum nr 9) z Wrocławia, w składzie: Wiktoria Madaj i Jakub Januszkiewicz
III miejsce
Drużyna z Zespołu Szkół Gospodarczych z Rzeszowa w składzie Sebastian Jawor i Karol Słowik
ZWYCIĘZCY KONKURSU DLA SZEFÓW KUCHNI:
Wyniki Konkursu Czas na rybę dla Szefów Kuchni – 4 października 2020 roku.
I miejsce
Norbert Koch i Jan Krawczyk z Bursztynowa Bistro z Warszawy
II miejsce
Tomasz Mielniczuk i Tadeusz Węcławik z Gościniec Pod Lasem ᴴᵒᵗᵉˡ & Za Kulisami (Grabowce Dolne i Lublin)
III miejsce
Marek Filimowski i Szymon Tomaka z Grand Hotel Boutique z Rzeszowa
Wszystkim uczestnikom serdecznie gratulujemy!
Zadanie zostało dofinansowane ze Środków Samorządu Województwa Opolskiego.