Od początku naszej działalności staramy się promować tradycję regionu. Nawiązując do opolskiej tradycji stworzyliśmy cały system wizualizacji prezentacji pieczywa, który w znakomity sposób przekłada się na promocję regionu. Pieczywo w sklepach prezentowane jest na drewnianych regałach, ozdobionych przez twórczynię ludową kwiatami opolskimi. Budynek piekarni oraz samochody i opakowania chleba również są przyozdobione w opolskie motywy ludowe.
Chleby z Krasiejowa wypiekane są w piecach ceramicznym, odtworzonych na wzór pieców używanych powszechnie na wsiach do wypieku chleba w okresie międzywojennym.
Cały park maszynowy pochodzący z lat 70. zeszłego stulecia został zachowany, jednak zmodernizowany. Dzięki temu pieczemy niezmiennie wyłącznie metodą tradycyjną. Ciasto tworzymy na bazie naturalnych kwasów, które nadają niepowtarzalny aromat, a korzystanie z ceramicznych pieców opalanych węglem pozwala na zachowanie przez pieczywo dłuższej świeżości, nie kruszy się ono podczas krojenia oraz posiada niepowtarzalny, swoisty smak.
Do naszego prawdziwego chleba nie dodajemy żadnych sztucznych „dodatków”.
Jak na prawdziwe rękodzieło przystało, każdy nasz bochenek jest ręczne wyrabiany i formowany, co nadaje mu niepowtarzalny kształt.
KONTAKT:
ul. Zamoście 30
46-040 Krasiejów
Telefon +48 664 11 66 99
biuro@tradycyjnierobione.pl